روانشناسی رنگ لباس براساس احساس و روحیه افراد
روانشناسی رنگ لباس براساس احساس و روحیه افراد : رنگ ها به عنوان ابزاری قدرتمند برای برقراری ارتباط و همچنین راهی برای معرفی اخلاق و روحیات شما به دیگران شناخته می شوند.
از این رو رنگ لباس به عنوان سیگنالی برای انتقال روحیات شخصی ما به دیگران عمل می کند. همچنین رنگ های لباس به عنوان بخشی از زنده بودن ما به ما یادآوری می کند که ما کی هستیم، هدفمان چیست، امیدواریم یا ناامید و افسرده؟!
روانشناسی رنگ لباس
ر
وانشناس
ی رنگ لباس براساس احساس و روحیه افراد
اهمیت رنگ در لباس به اندازه ای است که در طول تاریخ شاهد ممنوعیت یا الزام پوشیدن برخی رنگ ها بوده ایم; مثلاً پزشکان و پرستاران از لباسها و رنگهای خاصی استفاده کردهاند. همچنین در دوره تودور قوانینی در انگلستان وضع شد که شوالیه ها را از پوشیدن لباس های زرشکی یا بنفش منع می کرد.
زیرا در آن زمان لباسهای زرشکی یا بنفش فقط برای طبقه بالا برای به رخ کشیدن ثروتشان بود بنابراین یکی دیگر از ویژگی های رنگ ها در نشان دادن وضعیت زندگی افراد بوده است.
در این مقاله از تیپزا به بررسی رنگ لباس و تاثیری که هر رنگ بر روحیه و روحیه افراد می گذارد می پردازیم تا طراحانی که به آموزش طراحی لباس می پردازند، با دیدی گسترده تر به رنگ ها مفهوم سازی و طراحی کنند.
بیشتر بخوانید» 40 مدل تیشرت لانگ دخترانه شیک و جذاب |
چگونه می توانیم رنگ مناسب لباس را انتخاب کنیم تا بر روحیه ما تاثیر بگذارد؟
شکی نیست که رنگ ها نقش مهمی در کمد لباس و زندگی ما دارند بنابراین انتخاب رنگ لباس هایی که بهترین تاثیر را در روحیه ما دارد بسیار مهم است. به همین منظور در این قسمت از مقاله تیپزا به نکاتی برای انتخاب رنگ لباس می پردازیم.
1- قرار دادن رنگ ها در زمینه پوشاک به عنوان رنگ اصلی
سایه ها به عنوان رنگ پس زمینه اصلی لباس بسیار مهم هستند زیرا در نهایت رنگ زمینه به عنوان رنگ اصلی لباس شناخته می شود. در فرهنگ کشورهای مختلف استفاده از رنگ غالب به عنوان رنگ اصلی و زمینه بسیار رایج و مهم است. به عنوان مثال در هندوستان قرمز سنتی ترین رنگ برای لباس عروس است که نماد رفاه، پاکی و همچنین شور و اشتیاق است.
در بسیاری از فرهنگ ها نیز رنگ مشکی نماد عزاداری است اما در برخی از فرهنگ ها، به ویژه در شرق آسیا، رنگ سفید را برای مراسم خاکسپاری انتخاب می کنند زیرا جشن زندگی دوباره است.
استفاده از رنگ لباس با توجه به رنگ پوست بسیار مهم است این موضوع به خصوص در میان زنان سیاه پوست، در بازه ای از زمان، به عنوان یک جهش فرهنگی مهم بوده است.
همه اینها را در رابطه با رنگ زمینه در لباس بیان کرده ایم تا به این نکته مهم برسیم که رنگ زمینه به عنوان رنگ اصلی در لباس بسیار مهم است.
بنابراین در انتخاب این المان برای لباس های خود برای مناسبت های مختلف باید دقت زیادی به خرج داد همچنین طراحان مد باید در طراحی ایده خود به رنگ زمینه در لباس های خود توجه زیادی داشته باشند.
بیشتر بخوانید» ست شلوار آبی زنانه با رنگهای متفاوت و جذاب 2022 |
2. پالت رنگ خود را پیدا کنید
با دانستن انواع رنگ ها و همچنین معانی آنها می توانید متوجه شوید که کدام رنگ ها برای شما مناسب تر هستند در ادامه به بررسی روانشناسی رنگ های اصلی و پرطرفدار در لباس می پردازیم تا با آگاهی از آنها بتوانید بهترین پالت رنگ را برای خود انتخاب کنید.
رنگ های سبز و آبی
این رنگ ها معمولا به رنگ های سرد معروف هستند و از طرفی این رنگ ها به ایجاد حس آرامش نیز کمک خواهند کرد.
قرمز، نارنجی و زرد
این رنگ ها به رنگ های گرم نیز معروف هستند و می توانند خلق و خوی شما را تقویت کنند.
هر یک از این رنگ ها وقتی در کنار هم قرار می گیرند یا در سایه های مختلف قرار می گیرند می توانند معنای متفاوتی را ایجاد کنند. به عنوان مثال رنگ های روشن یا به اصطلاح خاموش، خلق و خوی آرام تر و ملایم تری را برمی انگیزند در حالی که رنگ های پر رنگ تر می توانند انرژی بیشتری را در محیط یا روحیه افراد ایجاد کنند.
روانشناسی رنگ قرمز
قرمز رنگ خشم، عشق، اشتیاق و قدرت است بنابراین قرمز یک رنگ متناقض است. از یک سو عشق و شور و از سوی دیگر خشم و قدرت; اما یک چیز مشترک در هر دو طرف وجود دارد و آن این است که قرمز بیانگر احساسات قوی است.
وقتی می خواهید جسور و قوی به نظر برسید توصیه می کنیم رنگ قرمز را در لباس و لباس خود امتحان کنید همچنین لباس های قرمز تاثیر زیادی در برجسته شدن شما به خصوص در اولین قرار ملاقات دارد.
بیشتر بخوانید» چگونه با دامن مدادی لباس شیک بپوشیم |
روانشناسی رنگ نارنجی
نارنجی رنگ شور، توجه، شادی و انرژی است بنابراین لباس های نارنجی نشاط و شادی به ارمغان می آورند وقتی میخواهید برونگرا باشید، میتوانید رنگ نارنجی را مانند یک پروانه اجتماعی بپوشید.
نارنجی مانند قرمز رنگی بسیار فعال و پرانرژی است در برخی موارد توصیه می شود افرادی که قلب ضعیفی دارند از این رنگ در لباس خود استفاده نکنند; اما می توانید از این رنگ ها در هنگام انجام ورزش و فعالیت های بدنی استفاده کنید.
روانشناسی رنگ زرد
تمرکز و سطح انرژی بالا از ویژگی های رنگ زرد است این رنگ نشانه ای برای نشان دادن موضوعات مختلف در کشورهای مختلف است به عنوان مثال در ایالات متحده از رنگ زرد برای جلب توجه و انتقال اطلاعات مفید استفاده می شود.
این رنگ یادآور رنگ خورشید است پس وقتی می خواهید گرمای عشق خود را ابراز کنید و شادی را مانند خورشید در آغوش بگیرید می توانید از این رنگ استفاده کنید این رنگ برای لباس های تابستانی و رفتن به طبیعت نیز مناسب است.
روانشناسی رنگ سبز
شانس، حسادت، توجه به طبیعت و احساس امنیت از ویژگی های بارز این رنگ است سبز می تواند صلح و امنیت را همراه با باروری و شانس به ارمغان بیاورد. اما از طرفی گاهی این رنگ می تواند حس حسادت را نیز منتقل کند.
زمانی که احساس شکست می کنید و می خواهید حس امید و تولد دوباره را تقویت کنید می توانید از رنگ سبز در لباس های خود استفاده کنید طراحان لباس نیز می توانند با توجه به موقعیت های مختلف برای مشتریان خود از این رنگ زیبا در طراحی لباس استفاده کنند.
روانشناسی رنگ آبی
آرامش، ثبات، بهره وری و همچنین غم و اندوه از ویژگی های بارز این رنگ زیباست.
آبی تداعی رنگ آسمان و اقیانوس است دو نقطه از جهان که همیشه در ثبات هستند و به همین دلیل پوشیدن آبی نشانه ثبات و وفاداری است.
آبی همچنین در انتقال آرامش به اطرافیان شما بسیار خوب عمل می کند بنابراین می تواند گزینه مناسبی برای رفع اضطراب در محیط هایی مانند محل کار، مدرسه و لباس فرم باشد.
روانشناسی رنگ بنفش
از قدیم الایام، بنفش نمادی از ثروت و امتیاز برای افراد بوده است زیرا تولید رنگ ارغوانی که در آن زمان از پوسته دریایی کمیاب تهیه می شد و فقط در لبنان کنونی یافت می شد بسیار گران بود.
حتی امروزه نیز این رنگ رمز و رازهای خارق العاده ای را به همراه دارد.
زمانی که می خواهید منحصر به فرد به نظر برسید می توانید از رنگ بنفش استفاده کنید که مانند قرمز دارای تمایز و قدرت نظر و توجه است.
روانشناسی رنگ صورتی
احساس عشق، مهربانی، آرامش و پرورش عواطف، با این رنگ همراه است. رنگ صورتی ارتباط تنگاتنگی با روحیه زنانه دارد و معمولاً لطافت و مهربانی را به همراه دارد.
با این وجود، این رنگ در اوایل قرن بیستم یک رنگ قوی در نظر گرفته می شد. پس پسرها هم در آن زمان از این رنگ استفاده می کردند. اما با گذشت زمان تغییر کرد. این رنگ که ترکیبی از قرمز و سفید است با وجود تمام کلیشه های جنسیتی می تواند با انرژی های مردانه و زنانه ارتباط برقرار کند.
صورتی رنگی پر جنب و جوش و بازیگوش است بنابراین برای مناسبت های خاص عاشقانه یا جشن هایی با عزیزانتان می توانید به راحتی لباس صورتی خود را از کمد لباس خود انتخاب کنید.
روانشناسی رنگ قهوه ای
انزوا، امنیت، قدرت و حس ارتباط با طبیعت از ویژگی های این رنگ گرم است.
این رنگ مربوط به طبیعت است; بنابراین، قهوه ای، مانند سبز، به امنیت حساس است اما باید توجه داشت که استفاده بیش از حد می تواند باعث افسردگی یا بی حوصلگی شود.
زمانی که در زندگی تان نیاز به آرام شدن یا کاهش سرعت دارید می توانید از لباس های قهوه ای خود کمک بگیرید. این رنگ لباس برای یک شب یا بعد از ظهر آخر هفته مناسب است.
بیشتر بخوانید: کالکشن متنوع از کت ترنج زنانه و دخترانه + کت ترنج |
روانشناسی رنگ مشکی
ویژگی هایی مانند رمز و راز، جسارت، قدرت و ناراحتی همراه با رنگ مشکی تمام نور و طیف رنگ را جذب می کند بنابراین این رنگ به عنوان یک رنگ در نظر گرفته نمی شود، بلکه به عنوان عدم وجود رنگ است.
توانایی جذب همه رنگ ها حرکتی قدرتمند و جسورانه است و شاید همین قدرت و شجاعت را به افرادی که مشکی می پوشند منتقل می کند.
مشکی مانند قرمز فریاد نمی زند. اما به دلیل القای قدرت به راحتی می تواند به دیگران نفوذ کند. لباس مشکی می تواند برای محیط های کاری مفید باشد; زیرا حس جدیت و اعتبار را به مردم منتقل می کند.
روانشناسی رنگ سفید
آرامش، پاکی، بی گناهی و تهی بودن از انواع بدی ها در این رنگ خلاصه می شود این رنگ در فرهنگ های مختلف نیز متناقض است. در غرب نماد پاکی و در برخی سنت های شرقی نماد مرگ است.
اگر می خواهید احساس سرزندگی داشته باشید، لباس سفید انتخاب کنید. لباس های سفید حس تازگی را منتقل می کنند. بنابراین برای مواقعی که می خواهید از نو شروع کنید رنگ خوبی است.
سخن آخر
توجه به رنگ ها در انتخاب لباس و طراحی لباس، امری ضروری و مهم تلقی می شود که می تواند موفقیت را برای طراحان لباس به دنبال داشته باشد. در این مقاله سعی شد با گذری بر روانشناسی رنگ های مختلف و پر کاربرد، علاوه بر اهمیت توجه به روانشناسی رنگ ها، تاثیر آن ها بر روحیات و خلق و خوی افراد نیز مورد بحث قرار گیرد.